Elora B.V. | www.elora.nl | 020 - 668 36 14 | info@elora.nl

Duurzaamheid

Duurzaam bouwen

Na een periode van testen en het behalen van goede resultaten voor alle Nederlandse en Europese bouwrichtlijnen, is in 2004 Veerhuis wandsysteem naar buiten getreden met haar duurzame, innovatieve bouwwijze (zie ook http://www.veerhuis.biz/ ).

 In 2006 is het Veerhuis wandsysteem genomineerd voor de Nationale Energie Toekomst Trofee, dé nationale prijs voor energiezuinig wonen en werken. Inmiddels zijn al meerder succesvolle projecten afgerond in Nederland. Bovendien zijn er ook projecten gerealiseerd in Frankrijk, Engeland, Italië, Protugal, Zuid-Afrika, Mongolië, Suriname en het Caribische gebied.

Het Veerhuis systeem is Komo gecertificeerd en is Hurricane 2 proof. Tevens kan het met een kleine aanpassing aardbevingbestendig worden gemaakt. In de wanden wordt een pantservezel aangebracht waardoor het geheel zeer stevig is. Het wandsysteem is anderhalf uur brandwerend en heeft een EPC waarde van 0,27. Door de bouwwijze is een woning van 80 tot 100 m2 in een tijdsbestek van twee tot vier weken te bouwen.Ten opzichte van traditionele bouw wordt een reductie van CO2 uitstoot gerealiseerd van ca. 85 %, onder andere door een luchtcirculatie systeem met een warmte terugwininstallatie.

Bouwwijze en materialen

De toepassingsvormen van het Veerhuis wandsysteem zijn zeer divers en geschikt voor elk klimaat. De vorm van de woning/kantoor/hal is geheel naar wens aan te passen, evenals grootte en uitstraling. Die flexibiliteit komt voort uit de wijze waarop gebouwd wordt. Eerst wordt er een skelet opgebouwd van zogeheten staal of lichtgewichtstaal, hout of beton. Als dit skelet inclusief fundering staat worden op maat gemaakt blokken EPS (Expanded PolyStyrene) daar tegenaan geplaatst c.q. in het frame gehangen. Deze blokken zijn vooraf precies op maat gesneden waardoor het geheel vrij simpel te bevestigen is. Over deze blokken komt een speciale Veerhuis Mortel ter isolatie en afwerking en voor het leveren van de benodigde stevigheid. Daarop kan iedere gewenste afwerking worden gekozen, zoals: spachtelpoets, hout, steenstrips, etc.

 Het Veerhuis wandsysteem bouwt duurzaam, tegen lage kosten, energiebesparend, gezond, veilig, sterk, goed, onderhoudsarm, CO2 reducerend en kwalitatief hoogstaand. De isolatiewaarde van het gebouw is enorm goed, zeker in vergelijking met traditionele bouwwijzen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonne-energie is er eenvoudig een CO2-neutraal gebouw van te maken.

Zie voor meer informatie ook: http://www.veerhuis.biz/

Zeeburgerpad 94
1019 AD Amsterdam
Telefoon
KvK
020 668 36 14
33234799
E-mail
Internet
info@elora.nl
www.elora.nl
BTW-nummer
IBAN
NL8029.33.397.B.01
NL59RABO0330202707
Disclaimer
Sitemap
powered by WEBSOLVE